Torres

- spröda spanska chips

Det spanska familjeföretaget har gått från gatuförsäljning till gourmetbutiker med sina suveräna krispiga snacks.

Från marknadsförsäljning till gourmetchips

Historien om Torres börjar 1969 med det gifta paret Ángeles Medel och Manuel Torres och ett litet marknadsstånd där de sålde potatis i den lilla kuststaden Premià de Mar strax norr om Barcelona.

1985 blev även parets två barn, Manuel och Juan, en del av företaget och de bestämde sig för att skala upp produktionen. De behöll dock det ursprungliga marknadsståndet i Premià del Mar.

2007 startade Torres sin internationella resa när de började exportera sina lyxiga chips till Nederländerna.

Sedan dess har det gått fort och Torres har kommit långt. De har för länge sedan blivit ett internationellt varumärke men det betyder inte att de har glömt sina rötter så än i dag är det hantverket och respekten för traditioner som ligger till grund för företaget.

Torres företagsidé bygger på högkvalitativa, naturliga råvaror som tas om hand, vårdas och förädlas på ett hållbart sätt vilket ger ett otroligt välsmakande slutresultat.

Sund filosofi och genuin tradition

Torres företagsidé är baserad på naturliga råvaror av hög kvalitet som tas om hand, vårdas och bearbetas på ett hållbart sätt. Allt börjar med urvalet av de bästa potatisarna som kommer från lokala jordbrukare och några av de bästa jordbrukarna på den iberiska halvön - av vilka de har arbetat med i mer än 35 år. Beroende på smakvariationen är potatisen antingen friterad i 100 procent naturlig och äkta extra jungfruolja - en blandning av tre olika olivsorter med låg syrlighet, plockade vid rätt tidpunkt - eller naturlig solrosolja som innehåller massor av bra E-vitaminer. Saltet till potatischips utvinns naturligt från havsvatten.

Torres egen berättelse om sitt hantverk

Smak och hantverk

De tunna, spröda och krispiga potatischipsen från Torres är unika var och en i sig själv.

Den delikata förnimmelsen och krispiga konsistensen från de mycket tunna potatisskivorna, i kombination med de genomtänkta och perfekt koordinerade smakerna och kryddorna, lyfter Torres chips till att bli mycket mer än bara chips.

Vi har följande smaker av Torres potatischips: svart tryffel, medelhavssalt, extra virgin olivolja, lufttorkad Ibérico-skinka, mousserande vin, den riktiga spanska rökta paprikan Pimentón de la Vera och den vi kallar spansk lagrad ost som är smaksatt med torkad Manchego.

Dessutom har vi även Torres sötpotatischips och blandade rotfruktschips och deras tre olika sorters "superfood"-snacks; linsskruvar med honung, quinoastavar med chiafrön och bönstavar med lime och peppar.

Våra chips från Torres

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!